Minggu, 08 November 2015

Bagaimana Merawat Carpal Tunnel Syndrome Sememangnya

Bagaimana Merawat Carpal Tunnel Syndrome Sememangnya

Terdapat sejumlah besar kekeliruan tentang bagaimana untuk merawat Carpal Tunnel yang lebih baik. Artikel ini menyediakan garis panduan mengenai amalan terbukti yang jika dijalankan dengan betul boleh mengurangkan kemungkinan keadaan ini melemahkan membangunkan lagi dan mungkin juga rawatan keseluruhan yang berkesan.

Oleh kerana lebih ramai individu bergantung kepada membuat hidup mereka dengan menjalankan tugas-tugas harian yang berkaitan dengan gerakan pergelangan tangan yang berterusan, pembedahan telah mengakui lebih berulang-ulang pesakit Kecederaan Terikan berbanding sebelum ini dengan kos kepada individu di sekitar $ 4000 secara purata setiap pergelangan tangan.

Selain daripada kos yang tinggi sebenar pembedahan, terdapat bukti yang didokumenkan kuat yang menggariskan fakta bahawa dalam jumlah yang sangat tinggi kes, pembedahan itu sendiri adalah benar-benar berkesan.

Pakar percaya bahawa kadar ini rendah kejayaan berpunca daripada hakikat bahawa sakit pesakit mungkin berpunca dari tempat lain di sepanjang lengan, dan tidak saraf Median sebenar kerana pada asalnya didiagnosis.

Pakar Bedah mengakui bahawa ia adalah suatu aku janji yang amat sukar untuk menentukan dengan tepat di mana Carpal Tunnel Syndrome adalah berasal dari betul-betul.

Orang-orang yang telah didiagnosis dengan keadaan itu tidak perlu panik kerana ada beberapa latihan Tunnel Carpal semula jadi yang boleh dijalankan yang akan menyebabkan tiada lagi kesakitan dan penderitaan, jika dilakukan dengan betul.

Bukan itu sahaja, tetapi memulakan program termasuk latihan pergelangan tangan setiap hari tertentu telah terbukti untuk menghapuskan keperluan untuk pembedahan ngeri itu.

Seperti semua nasihat perubatan yang berkaitan, adalah dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan yang berkelayakan sebelum menjalankan program terapi alternatif dalam apa jua bentuk.

senaman ini telah disyorkan oleh Doktor Rose yang telah menerbitkan satu kertas mengenai perkara ini. Menjalankan latihan pergelangan tangan lembut seperti berikut:

Memegang kedua-dua tangan di hadapan anda pada 90 darjah ke badan dengan tapak tangan menghadap ke atas. Panjangkan jari anda ke hadapan perlahan-lahan dan kemudian curl mereka ke arah telapak tangan anda. Membuat genggaman dan tahan selama 5-10 saat. Adakah ini sepuluh kali.

Menjalankan latihan yang sama dengan tapak tangan menghadap ke bawah untuk memulakan dengan sepuluh kali.

Berdiri tegak, memegang kedua-dua tangan oleh pihak anda. Dengan tapak tangan menghadap ke atas, memanjangkan jari sejauh mungkin di bawah kekuatan mereka sendiri. Flex pergelangan tangan dan menaikkan jari ke atas. Tahan selama lima saat dan kemudian perlahan-lahan menghulurkan ibu jari ke arah pusat tapak tangan. Tahan selama lima saat dan ulangi sepuluh kali.

Berdiri atau duduk dalam kedudukan tegak. Mengangkat bahu bahu lima kali ke hadapan dan kemudian kembali. Pertama, tolak bahu ke hadapan sejauh yang mungkin dan kemudian ke atas, ke belakang dan akhirnya turun ke kedudukan permulaan. Shrugs bahu boleh membantu dengan CTS, walaupun sakit yang terdapat berpunca dari pergelangan tangan.
Mereka juga menawarkan latihan semula jadi yang pesakit boleh lakukan dan belajar bagaimana untuk merawat Carpal Tunnel secara semula jadi boleh mengelakkan pembedahan yang mahal dan menghilangkan rasa sakit untuk selama-lamanya, dalam masa kurang dari seminggu.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar