Minggu, 08 November 2015

Natural Health - 4 Praktikal Penjagaan Kesihatan Perubatan Alternatif Idea

Natural Health - 4 Praktikal Penjagaan Kesihatan Perubatan Alternatif Idea

Natural Health adalah alternatif ubat penjagaan kesihatan untuk badan kita, planet kita, dan hubungan kita.

Istilah "kesihatan semulajadi" seolah-olah dibuang main dengan meninggalkan segala-galanya, menggambarkan campuran falsafah, produk, idea-idea, dan pendapat. Ia boleh menjadi seperti yang pelbagai sebagai "mengambil berjalan-jalan di udara tercemar segar, untuk makan makanan organik, dan banyak definisi yang lain di antaranya. A belut licin yang slithers di antara jari-jari menggenggam kami, konsep kesihatan semula jadi tidak memberi kita firma apa-apa untuk memegang ke, tidak ada rangka kerja yang berguna untuk membimbing pilihan hidup.

Ini adalah malang bagi konsep yang penting ini.

Selepas bertahun-tahun penyelidikan dan bereksperimen dengan pilihan gaya hidup dan aktiviti yang akan menjaga saya sihat dan di luar jadual pakar bedah itu, saya telah datang untuk memahami bahawa kesihatan semulajadi melampaui makna yang lembik dan mempunyai beberapa kegunaan yang sangat praktikal dalam masyarakat kita.

Pertama, sebagai satu masyarakat, kita tidak mengambil tanggungjawab peribadi untuk kesihatan kita sendiri. Kami bergantung kepada doktor, yang bergantung kepada pad preskripsi, atau pembedahan untuk "menyembuhkan" kita. Walaupun saya yakin bahawa kemajuan dalam bidang perubatan telah melonjak ke hadapan sejak abad yang lalu - terutama bagi kemalangan dan trauma - kita boleh melakukan kerja peribadi yang boleh menjaga kita sihat, mengurangkan penggunaan dadah sintetik, dan menyelamatkan diri masa dan wang. Kita hanya perlu membuat keputusan untuk melakukannya.

Kedua, kita perlu memahami bahawa badan kita adalah kilang-kilang kecil biokimia yang berjalan pada tenaga halus dan medan elektromagnet. Ia adalah aliran tenaga ini melalui badan yang membuat kita hidup dan sihat. Budaya timur telah memahami hubungan ini tenaga dan kesihatan selama berabad-abad. Perkataan Cina untuk tenaga kehidupan adalah "Chi", di Jepun, ia adalah "Ki", ​​di India ia adalah "Prana". Terdapat juga yang bagus kerjasama dalam dengan kerohanian dalam idea-idea ini, jika anda memilih untuk meneruskan itu.

Perubatan Barat adalah lebih dan lebih memahami idea-idea dan bagaimana ia berkaitan dengan penyembuhan. Untuk kekal pada kesihatan kita terbaik yang kami perlu memberi perhatian untuk membina kekuatan tenaga kehidupan kita

Seterusnya, kita perlu menjaga planet ini ..... bola perkara yang padanya kita semua penumpang melalui ruang dan masa. A bermata jelas melihat di persekitaran kita akan menunjukkan yang kita ada keretakan tekanan dalam cara membesarkan tanaman kita, dan cara kami mengendalikan lautan, sungai, dan tasik, dan udara yang kita sedut. Jika kita ingin memelihara, dan memastikan ia sihat, kita semua mesti lakukan walaupun perkara-perkara kecil yang menghormati planet kita, dan alam sekitar.

Akhir sekali, terdapat perkara hubungan dengan orang lain, budaya lain, kerajaan-kerajaan lain, kaum-kaum lain. Dunia ini terlalu puak dan perbalahan dan yang membawa kepada tekanan dan konflik - yang sesetengahnya adalah peperangan yang mengunyah sehingga nyawa dan wang. Kita perlu mencari secara aktif harmoni dengan orang lain, dan tidak bercanggah.

Semua ini bersama-sama membuat yang diperluaskan, definisi yang lebih berguna kesihatan semula jadi. Menggunakan amalan-amalan ini mewujudkan yang benar alternatif ubat penjagaan kesihatan untuk badan kita, minda dan planet. 4 Amalan Kesihatan Semulajadi memberikan kita satu rangka kerja yang mudah untuk hidup secara semula jadi, dan definisi yang membantu melepasi semua gembar-gembur di pasaran mengenai kesihatan semula jadi.

Mereka tidak semestinya diambil tindakan oleh diri mereka sendiri, tetapi jika kita mengamalkan semangat mereka ke dalam kesedaran kita, ia akan membantu kita untuk membuat keputusan kehidupan yang lebih baik dan kami akan mendapat inspirasi untuk mengetahui butir-butir bagaimana boleh kita lakukan setiap seorang daripada mereka dengan baik.

4 Amalan Kesihatan Semulajadi

Pengukuhan Life Energy
Meletakkan sesuatu yang betul dalam minda dan badan
Mengharmonikan - dengan orang lain dan alam sekitar
Bersenam minda dan badan

Tidak ada komentar:

Posting Komentar