Minggu, 08 November 2015

Ujian Chakra: Adakah Pusat Tenaga Anda Mempengaruhi Kesihatan Anda?

Ujian Chakra: Adakah Pusat Tenaga Anda Mempengaruhi Kesihatan Anda?

Cakera tenaga dijumpai di dalam tubuh kita yang mewakili dimensi rohani jiwa dan bahagian-bahagian yang berlainan di badan kami kini dikenali sebagai chakra. Penyembuhan melalui chakra ini juga dikenali sebagai sejenis penyembuhan tenaga.

Dikatakan bahawa apabila chakra anda sihat dan digunakan dengan betul, anda akan berasa benar-benar kuat dan bahagian badan yang berkaitan dengan chakra yang sihat akan menjadi dinamik dan cukup sihat. Akan tetapi, jika chakra yang tidak menunjukkan prestasi yang baik dan tenaga yang tidak bergerak di mana ia harus, akan ada penyakit di bahagian badan yang berkaitan dengan chakra itu dan bahawa sebahagian daripada jiwa anda akan menjadi tidak bernyawa.

Dalam jenis ini penyembuhan tenaga, chakra yang tersumbat sedang diperiksa dan dipatuhi. Sebagai contoh, tersumbat chakra tekak anda boleh kelihatan seperti penyakit pada pita suara anda, oleh itu, anda menghadapi masalah dalam jujur ​​dan betul berkomunikasi diri anda kepada orang lain. Jenis ini tersumbat kelihatan seperti tanda-tanda halus masalah chakra, bagaimanapun, terdapat jenis lebih jelas yang melibatkan manifestasi fizikal seperti sakit tekak, sakit kepala dan lain-lain

Bagi memudahkan penyembuhan tenaga manifestasi halus masalah chakra, ujian chakra perlu diberikan. Ujian ini melibatkan bertanya soalan mengenai aspek bertenaga dalam hidup anda dan sejarah fizikal untuk mengenal pasti masalah.

Soalan tentang kesihatan badan fizikal anda dan juga motivasi dan arah berurusan dengan Chakra Root anda.

Satu sisi lain, soalan yang berhubungan dengan Sacral Chakra adalah kira-kira tenaga kreatif dan seksual anda. Ia melibatkan mengetahui bagaimana anda merasa tentang emosi mudah serta kesihatan sistem pembiakan anda.

Topik tentang sistem penghadaman dan keupayaan rohani menunjuk ke Solar Plexus Chakra manakala keupayaan untuk berurusan untuk membentuk hubungan mesra dan lain-lain yang berkaitan dengan jantung dan pernafasan anda dikaitkan dengan jantung anda Chakra.

Chakra Tekak, seperti yang dinyatakan pada awal artikel ini, berkaitan dengan berkomunikasi fikiran anda dengan jujur ​​dan dengan fasih dan juga penyakit fizikal seperti sakit tekak dan sakit rahang.

Bagi Crown Chakra, ia membawa sehingga soalan mengenai keupayaan badan untuk mengawal selia sistem limfa dan untuk menyambung kepada idea-idea kesedaran universal dan pencerahan.

Akhir sekali, soalan-soalan Ketiga Chakra Mata menyemak kemampuan anda untuk tidur dengan baik, juga untuk memanfaatkan pandangan rohani dan kreatif.

Selepas ujian chakra, penyembuhan tenaga boleh mula. Anda akan dapat untuk memfokuskan kepada isu-isu bertenaga dan fizikal dan tersumbat tepat yang menghalang keupayaan anda untuk berfungsi sebagai orang keseluruhan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar