Minggu, 08 November 2015

Pemulihan Rumah untuk Mengurangkan Sakit Sendi

Pemulihan Rumah untuk Mengurangkan Sakit Sendi

Sakit sendi boleh membuat sukar untuk melakukan banyak perkara yang orang lain mengambil mudah. Tangan artritis mencari butang dan renda sehingga kasut menyeksa. Lutut Bad membuat berjalan sukar dan amat menyakitkan. Tidak kira yang sama atau sendi terjejas, ia serius boleh menghadkan aktiviti kami.

Terdapat banyak cara yang berbeza untuk membantu banyak dengan kesakitan ini, tetapi diagnosis masalah ini harus menjadi langkah pertama anda. Beberapa cadangan di bawah tidak kepada pelbagai masalah.

Haba: balutan basah Hot boleh membantu meningkatkan kesakitan yang disebabkan oleh artritis. Anda boleh menggunakan air kosong panas atau anda boleh menambah herba untuk menambah lebih banyak kuasa untuk campuran. Gotu kola dan kulit pokok willow membuat penambahan yang besar. Satu perkataan-hati, jika anda alah kepada aspirin tidak menggunakan willow. Ia mempunyai bahan utama yang sama.

Cara terbaik untuk membuat balut ini adalah untuk mendapatkan beg plastik cukup besar untuk membalut sekeliling sendi yang berkenaan. Berendam kain di dalam air, perah keluar dan letakkan pada sendi. Menutupinya dengan selamat dengan plastik untuk menyimpan haba dalam. Air itu harus cukup tidak menyebabkan luka terbakar yang sejuk, tetapi sebagai panas kerana boleh tahan.

Ice: Kecederaan bertindak balas lebih baik, sekurang-kurangnya pada mulanya, untuk penyejukan. Pek ais atau dibuat khas versi dari farmasi boleh membawa banyak bantuan, sama ada ia adalah satu terseliuh atau rehat. Jangan biarkan pek ais pada lebih lama daripada dua puluh minit, kerana ia boleh merosakkan kulit.

Capsaicin: Lebih kaunter krim juga boleh menawarkan ijazah lega. Yang mengandungi bahan utama dalam lada cili merah sering digunakan dengan beberapa kejayaan bagi kebanyakan kecederaan yang tidak melibatkan kulit pecah. Ia akan menyebabkan rasa terbakar sengit untuk beberapa minit selepas permohonan. Menguji pada kawasan yang kecil sebelum memasukkannya pada sendi yang menyakitkan untuk memastikan ia tidak akan menyebabkan terbakar dan bahawa anda boleh mengendalikan sensasi.

Ia sentiasa terbaik untuk berbincang dengan doktor anda mengenai rawatan yang tepat untuk apa-apa kecederaan atau keadaan perubatan. Ini akan membantu anda untuk mengetahui bahawa mana-mana kaedah di atas adalah selamat dan digalakkan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar