Minggu, 08 November 2015

Kiropraktik dan Spinal Manipulasi

Kiropraktik dan Spinal Manipulasi

Ahli tulang tidak hanya memberi tumpuan kepada pelarasan tulang belakang; mereka juga merawat beberapa jenis gangguan muskuloskeletal. Kebanyakan aduan ini adalah kerana penyakit tulang belakang yang berkaitan. Manipulasi tulang belakang adalah jenis yang berbeza rawatan digunakan atau manual terapi yang berbeza daripada lain-lain jenis manipulasi fizikal seperti urut dan mobilisasi. Walaupun beberapa ahli tulang menggantikan manipulasi tulang belakang untuk pelarasan tulang belakang, bekas adalah lebih khusus untuk rawatan yang digunakan dan lebih global digunakan.

Manipulasi tulang belakang Definisi

Manipulasi tulang belakang merupakan kaedah yang digunakan untuk merawat leher atau belakang sakit dan lain-lain gangguan otot dengan cara menggunakan kekerasan untuk sendi tulang belakang. Objektif utama merawat bahagian-bahagian yang cacat tulang belakang adalah untuk mendapatkan kembali betulnya struktur badan, mengurangkan kesakitan dan mula penyembuhan semula jadi kawasan yang terjejas. Yang boleh didengar "pop" biasanya boleh didengar setelah dikenakan daya pada sendi tulang belakang. Ini adalah disifatkan sebagai suatu bentuk gas melarikan diri dari sendi yang disebabkan oleh penurunan mendadak dalam tekanan. Bentuk gas ke dalam buih kecil yang apabila dimampatkan akan membuat bunyi pop. A manipulasi tulang belakang yang berjaya, bagaimanapun, tidak sentiasa bercirikan pop ini boleh didengar.

Di Amerika Syarikat, ahli tulang yang memimpin dalam melaksanakan jumlah yang lebih besar daripada pelarasan tulang belakang ketinggalan oleh ahli terapi fizikal, doktor perubatan, dan doktor osteopathic.

Objektif utama pelarasan tulang belakang adalah untuk mengurangkan kesakitan dan mengembalikan fungsi normal tulang belakang.

Chiropractor ini dididik untuk melakukan ini jenis terapi manual dan mereka dilatih untuk mendiagnosis gangguan jika anda boleh dirawat dengan berkesan menggunakan pelarasan tulang belakang. Senaman, regangan rutin dan perubahan gaya hidup telah terbukti untuk meningkatkan kejayaan rawatan manipulasi tulang belakang.

Walaupun ada soalan yang tidak dijawab tertentu pada sistem yang tepat yang mana manipulasi tulang belakang berfungsi, beberapa penyelidikan yang dijalankan untuk menentukan sistem ini tepat dan mereka terdiri daripada melepaskan tersekat sendi tulang belakang, regangan otot tegang, melepaskan terkunci-dalam lipatan bersama dan rangsangan sistem saraf.

Keberkesanan dan keselamatan pelarasan tulang belakang telah terbukti banyak kali dalam rawatan jenis tertentu leher dan sakit belakang, dan penyakit otot yang berterusan atau kronik. Chiropractor ini dididik untuk mendiagnosis apa-apa syarat kubur yang mungkin menyebabkan komplikasi kepada pelarasan tulang belakang atau terapi manual. Rujukan kepada pengamal perubatan yang betul maka akan diberikan jika benda itu ditemui.

Kesimpulannya, chiropractor anda sangat berpendidikan tinggi untuk mengetahui jika manipulasi tulang belakang adalah sesuai untuk anda. Mereka juga menyediakan lain-lain jenis terapi manual dan nasihat rawatan diri, yang mana rawatan yang terbaik untuk keadaan anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar