Minggu, 08 November 2015

Chiropractic Rawatan - Kaedah yang berbeza

Chiropractic Rawatan - Kaedah yang berbeza

Apakah sebab-sebab utama orang mendapatkan daripada khidmat kiropraktik? Untuk melegakan tulang belakang dan sakit sendi, kesakitan, dan kekakuan yang adalah hasil daripada keadaan perubatan atau kemalangan. Semakin ramai orang kini beralih kepada sumber-sumber alternatif untuk penyembuhan dan mengekalkan keseluruhan fizikal / mengekalkan kesihatan mental. Ada yang mengambil kesempatan penjagaan kiropraktik untuk anak-anak mereka sebaik sahaja mereka dilahirkan untuk memberi mereka permulaan yang terbaik dalam kehidupan yang mungkin. Satu lagi kelebihan yang orang lihat adalah bahawa rawatan kiropraktik adalah ia membantu untuk mempunyai kehamilan yang sihat dan a / peralihan kurang tekanan lancar dari tenaga kerja untuk penghantaran untuk kedua-dua ibu dan bayi.

Bidang rawatan telah wujud selama berabad-abad dan telah maju secara mendadak dari asas "meluruskan tulang belakang dan leher" kepada fizikal dan mental pusat kesihatan perkhidmatan penuh untuk penjagaan. Penjagaan kiropraktik boleh merawat pelbagai barangan daripada isu-isu salah jajaran mudah untuk tulang belakang / sendi untuk meningkatkan sistem imun dan mengurangkan (atau menghapuskan dalam beberapa kes) tekanan, sakit kepala / migrain, kebimbangan dan kemurungan.

Terdapat tiga kawasan utama yang kiropraktor umumnya memberi tumpuan kepada: reliving sakit akut untuk hasil yang segera, rawatan pembetulan kepada keadaan tulang belakang / kecederaan yang telah dibangunkan dalam tempoh yang lama tanpa penjagaan yang betul dan mengekalkan kesihatan yang optimum melalui penyesuaian kecil tetap tulang belakang, sendi, dan tisu lembut. Terdapat kaedah lain yang boleh digunakan untuk bekerja bersama-sama dengan pelarasan untuk membantu pesakit berasa lega serta merta atau mengekalkan kesihatan yang optimum: akupunktur, akutekanan dan terapi urut.

Penjagaan kiropraktik untuk melegakan kesakitan serta-merta adalah rawatan yang paling biasa dilakukan. Pesakit mempamerkan ringan hingga sangat teruk gejala sakit akut disebabkan oleh kecederaan / kemalangan atau fizikal manfaat keadaan sangat dari kelegaan segera pelarasan kiropraktik berikan kepada mereka. Kebanyakan ahli tulang boleh melakukan perubahan ini dan juga dikenali sebagai Relief Gejala Kiropraktor. Pada lawatan pertama, chiropractor akan melakukan penilaian fizikal penuh. Ini akan memberikan dia / dia maklumat yang diperlukan untuk merangka pelan pemulihan peribadi.

Rawatan pembetulan kiropraktik digunakan apabila pesakit mengalami sakit tulang belakang untuk tempoh masa yang panjang. Mereka kemungkinan besar mencari keluar penjagaan kiropraktik kerana semua kaedah tradisional lain gagal seperti ubat-ubatan dan pembedahan. Pesakit akan menerima pelan terapi fizikal individu, yang disusun oleh chiropractor (yang biasanya seorang pakar yang terlatih dalam penjagaan kiropraktik pembetulan) dan doktor utama pesakit. Rawatan (s) biasanya melibatkan penyusunan semula tulang belakang dan sendi. Ini secara drastik akan mengurangkan atau menghapuskan kesakitan pesakit sambil membetulkan keadaan perubatan / kecederaan asas.

Mengekalkan kesihatan yang optimum dapat dicapai dengan pelarasan kecil tetap tulang belakang, sendi, dan tisu lembut oleh salah satu kelegaan simptom (tradisional) atau chiropractor khusus. Sebagai betul sejajar kelajuan proses penyembuhan semula jadi dengan menghapuskan sebarang gangguan antara saraf dan minda / badan. Kecederaan atau keadaan tulang belakang akan menyebabkan kelemahan keseluruhan dalam tulang belakang, yang boleh membawa kepada isu-isu kesihatan seluruh badan. Sekali lagi, lawatan awal akan menentukan apa kaedah rawatan dan berapa banyak lawatan akan diperlukan bagi pesakit untuk mendapatkan kembali kesihatan yang optimum. Fokus utama untuk kaedah ini pemulihan adalah untuk meningkatkan pelbagai gerakan dan mendapatkan semula kawalan dan kesihatan yang optimum untuk keseluruhan tubuh badan (bukan hanya kawasan yang menyebabkan kesakitan / kesakitan / kelemahan). Pelarasan seluruh tubuh bukan sahaja akan menjaga isu terdekat (s), tetapi ia akan membantu dalam pencegahan kecederaan lanjut sama ada kepada bidang-bidang utama atau mencegah sebarang kecederaan baru daripada berlaku.

Terdapat lain-lain kaedah terapi yang biasa digunakan bersama dengan pelarasan kiropraktik. TENS unit, urut perubatan, akutekanan, laser akupuntur, terapi ultrasound, dan rangsangan elektrik merupakan beberapa pilihan terapi yang dapat meningkatkan penjagaan kiropraktik untuk memastikan kesihatan yang optimum. Sama seperti dengan apa-apa rawatan perubatan, mencari rawatan yang betul kiropraktik (s) yang akan menjadi yang paling berkesan dilakukan melalui percubaan dan kesilapan. The chiropractor dan doktor penjagaan primer akan memantau tindak balas pesakit untuk setiap satu / gabungan. Ini juga akan memberikan mereka idea yang lebih baik tentang bagaimana banyak sesi mereka akan perlu untuk menetapkan. Kekerapan sesi akan mengurangkan dari masa ke masa sebagai pesakit pulih semasa proses pemulihan dan penyembuhan.

Sebelum memulakan apa-apa rancangan rawatan alternatif, bertanya tentang kebaikan dan keburukan rawatan kiropraktik dengan doktor penjagaan utama anda. Jika dia / dia berasa kaedah ini akan meningkatkan peluang pemulihan yang lebih lengkap, meminta dia / dia jika mereka boleh mengesyorkan chiropractor yang berkemahiran / berpengalaman dan berlesen. Jika dia / dia tidak tahu apa-apa bertanya jika mereka boleh menunjukkan anda ke arah yang betul atau pergi ke Persatuan Chiropractic Amerika pada garis. Di sana anda akan mendapati banyak maklumat yang berguna dalam memilih chiropractor dan apa yang boleh dijangka apabila menggunakan kaedah rawatan.

Ingat, anda hanya mempunyai satu badan supaya melakukan apa yang perlu untuk memperoleh dan mengekalkan sihat anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar