Minggu, 08 November 2015

Kiropraktor Ambil Pendekatan Asli untuk Kesihatan

Kiropraktor Ambil Pendekatan Asli untuk Kesihatan

Chiropractic telah wujud selama lebih 100 tahun. Chiropractic telah dimulakan oleh seorang lelaki yang bernama Daniel Palmer dalam tahun 1890-an. Dan ia mengadakan rawatan kiropraktik pertama pada seorang lelaki bernama Harvey Lillard yang mempunyai masalah pendengaran. Selepas rawatan, pendengaran Harvey itu dapat kembali dan kiropraktik dilahirkan.

Hari ini kiropraktik adalah yang terbesar, ubat-kurang, profesion penjagaan kesihatan di dunia. Ramai orang melawat ahli tulang untuk menerima rawatan semula jadi untuk pelbagai keadaan yang berbeza. Chiropractic mengambil pendekatan holistik kepada kesihatan dengan penekanan kepada sistem tulang belakang dan otot dalam badan.

Kiropraktor membetulkan sendi tidak sejajar tulang belakang dan sendi lain di dalam badan. Apabila tulang belakang menjadi tidak sejajar, ia boleh menyebabkan tekanan ke atas saraf. Istilah perubatan bagi keadaan ini dipanggil subluxation. Otot-otot dan ligamen tulang belakang juga boleh terlibat kerana mereka diregangkan atau jengkel dari salah jajaran.

Kiropraktor membetulkan sendi tidak sejajar dengan melakukan pelarasan khusus menggunakan tangan mereka atau instrumen khas. Kiropraktor melaksanakan pelbagai teknik yang berbeza untuk mencapai ini. Dengan membetulkan salah jajaran, tekanan itu diambil kira saraf dan fungsi dipulihkan.

Tekanan pada saraf boleh menyebabkan masalah di kawasan badan yang lain, bukan sahaja tulang belakang. Sistem saraf atau saraf badan mengawal setiap sistem lain dalam badan. Apabila terdapat tekanan ke atas saraf, ini boleh menyebabkan kekurangan komunikasi dari otak ke badan. Ini boleh menyebabkan disfungsi di dalam badan. Satu contoh ini boleh menjadi salah jajaran tekanan tulang belakang menyebabkan pada saraf yang mengawal sistem penghadaman. Hasilnya akan menghadapi masalah penghadaman.

Ada beberapa perkara yang boleh menyebabkan sendi tidak sejajar tulang belakang. Ini boleh termasuk proses kelahiran, kecederaan sukan, jatuh, mengangkat yang tidak betul atau kemalangan kereta hanya untuk menamakan beberapa. Adalah penting untuk mengekalkan postur yang baik dan mengelakkan trauma kepada tulang belakang untuk mengelakkan sendi tidak sejajar di tulang belakang atau sendi lain di dalam badan.

Antara syarat-syarat utama yang ahli tulang membantu orang dengan termasuk sakit kepala, sakit leher, sakit belakang dan kebas atau sakit pada tangan atau kaki. Jenis-jenis gejala biasanya disebabkan tekanan pada saraf.

Ramai ahli tulang menggabungkan terapi fizikal sebagai tambahan kepada rawatan kiropraktik. Rawatan kiropraktik memberi tumpuan kepada membetulkan sendi tidak sejajar. Terapi bekerja untuk membantu otot atau ligamen yang juga cedera kerana sendi tidak sejajar. Kerja terapi Chiropractic dan fizikal baik bersama-sama membantu untuk memulihkan fungsi badan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar