Minggu, 08 November 2015

Crystal Healing dan Sikap acuh tak acuh

Crystal Healing dan Sikap acuh tak acuh

Terdapat kristal yang boleh membantu menangani dan membantu dalam penyembuhan Sikap acuh tak acuh tetapi pertama mari kita lihat apa Sikap acuh tak acuh adalah:

Perkataan Sikap acuh tak acuh berasal dari bahasa Yunani dan bermaksud "tanpa perasaan" ia boleh digambarkan dalam beberapa cara.

Ketiadaan Emotion

Puas hati

Yang tiada belas kasihan

Tanpa perasaan

Sikap acuh tak acuh

Kekurangan Semangat

Kekurangan Perasaan

Kekurangan Motivasi

Tidak Prihatin

Tidak Mahu Tahu

Self-Penyabar

Sangat malas

Terlalu sibuk

Orang yang mempunyai Sikap acuh tak acuh biasanya tidak mempunyai keinginan untuk berbuat apa-apa keadaan tertentu yang melibatkan mereka, mereka sering mempunyai "Siapakah yang memberi a ..." sikap. Mereka tidak responsif dalam bidang kehidupan emosi, fizikal dan sosial.

Terdapat tahap yang berbeza Sikap acuh tak acuh tahap sederhana atau rendah boleh dianggap sebagai kemurungan manakala tahap melampau telah disahkan Gangguan bersekutu dan telah dikenali untuk membawa kepada perkara-perkara seperti kemerosotan kelesuan fizikal.

Bagaimanakah Sikap acuh tak acuh berbeza daripada Kejahilan?

Sikap acuh tak acuh: Saya Tidak Tahu dan saya Jangan Penjagaan

Kejahilan: Saya Tidak Tahu

Sikap acuh tak acuh boleh ditujukan kepada orang tertentu suatu aktiviti atau bahkan kepada isu-isu alam sekitar. Sikap acuh tak acuh boleh disebabkan oleh kekecewaan, kehilangan kawalan dan rasa ketiadaan dan tekanan.

Setiap perkara-perkara hari yang boleh membawa Sikap acuh tak acuh:

Menyahsensitiviti oleh media, sentiasa menunjukkan perang koyak kawasan, kemiskinan, kesakitan, penyakit, jenayah, amaran perubahan iklim. Kita mula merasakan bahawa ini adalah perkara biasa dan menjadi bersikap tidak peduli tentang nasib orang lain.

Pelajar yang bimbang tentang yang dibuli dan ditolak oleh rakan-rakan pelajar, tidak hidup sehingga jangkaan ibu bapa dan guru, selalunya akan berasa mereka tidak dapat melakukannya dengan betul jadi hanya akan berputus asa dan menjadi bersikap tidak peduli tentang kajian dan keputusan mereka. "Saya tidak cukup baik jadi mengapa cuba".

Masalah harian seperti hubungan dengan rakan-rakan, anak-anak dan keluarga, tekanan kerja, yuran sekolah, bil kuasa, gadai janji, makanan kadang-kadang boleh memakai orang ramai sehingga ke tahap di mana mereka berkata "Saya tidak akan untuk mendapatkan lebih awal tiada kerja-kerja keluar kanan" dan lagi sikap tidak peduli set dalam.

Terdapat kristal yang boleh membantu dengan Sikap acuh tak acuh membantu kita melihat bahawa perkara yang tidak putus asa dan bahawa kita boleh mencari jalan keluar daripada masalah kita.

Apatite: Ini kristal penyembuhan mempunyai ciri-ciri inspirasi meningkatkan motivasi, menarik off komunikasi negatif bantuan dan ekspresi diri membawa bersamanya keupayaan untuk menghadapi masyarakat.

BROOKITE: Ciri-ciri penyembuhan kristal ini membantu kita untuk menghadapi situasi yang kita dapati tertahan membantu kita untuk mengekalkan tenaga kita menghalau kelesuan

RED Calcite: Ciri-ciri penyembuhan kristal ini meningkatkan tenaga, menghilangkan negatif membuktikan harapan bagi mereka yang telah kehilangan semua harapan dan melegakan tekanan emosi.

Carnelian: Ia adalah pemantapan dan penyembuhan kristal mengatasi negatif, membantu dalam menghapuskan keletihan Anda juga boleh menggunakan kristal yang dikaitkan dengan kemurungan untuk membantu mereka yang Sikap acuh tak acuh,

Saya terutamanya suka Lapis Lazuli dan Sunstone dan juga Rose Quartz untuk membawa cinta ke dalam kehidupan dan hati kita. Terdapat beberapa kristal penyembuhan lain untuk kemurungan yang boleh anda dapati di Crystal Getaran Emosi jika semua ini bergema dengan anda atau orang yang baginya mereka dikehendaki.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar