Minggu, 08 November 2015

Refleksologi - Satu Kaedah penyembuhan semulajadi

Refleksologi - Satu Kaedah penyembuhan semulajadi

Refleksologi adalah sains penyembuhan di mana penyembuhan dilaksanakan di bahagian-bahagian tubuh manusia dengan meletakkan jumlah yang tepat tekanan pada tempat-tempat strategik di mana-mana tapak kaki. Kadang-kadang tapak tangan juga digunakan. Kaedah penyembuhan telah ditemui dan digunakan secara meluas oleh orang-orang Mesir purba sebelum era Kristian. Dalam penyembuhan saintifik ini, bomoh itu telah menguasai lokasi tertentu dan fungsi pelbagai tempat di kaki atau tangan. Terdapat teori bahawa setiap titik penyembuhan pada tunggal atau sawit mempunyai organ yang sepadan badan dengan mana ia adalah dalam 'simpati' atau attunement. Jika titik tunggal atau sawit dirangsang oleh tekanan tertentu untuk berfungsi dengan baik, maka organ yang sepadan mendapat sembuh. Dianggarkan terdapat lebih tujuh ribu mata refleks pada tapak kaki, masing-masing mempunyai organ-organ yang sama di dalam badan.

Penyembuhan permohonan adalah sangat mudah tetapi sangat teknikal. Pada tapak kaki contohnya ada mata refleks khusus untuk saraf sciatic, perut, pundi kencing, jantung, otak, pankreas, paru-paru, dan sebenarnya untuk setiap organ. Terdapat dua cara untuk memberikan tekanan kepada titik refleks: Satu: semasa memohon beberapa kuasa, menggunakan ibu jari untuk menekan ke bawah pada mata, ATAU Dua: mendapatkan logam berongga silinder kira-kira tiga inci diameter, dan panjang dua kaki. Berdiri di atas logam dan membenarkan ia untuk melancarkan seperti yang anda meletakkan kaki sama ada di dalam giliran. Semasa latihan, haba akan dihasilkan di dalam badan anda, dan mata refleks dirangsang, organ-organ yang sama mereka akan menerima rawatan. Tinggal di sehingga sepuluh minit untuk setiap kaki. Mengulangi latihan ini dua kali sehari selama dua minggu akan menyembuhkan penyakit itu! Ini hanyalah ringkasan proses. Terdapat diet tertentu untuk menambah proses.

Apabila tekanan dikenakan pada mata refleks, ia melegakan tekanan dan ketegangan, memperbaiki peredaran darah ke semua bahagian badan dengan membuka mana-mana saluran darah yang tersumbat. Reflexology memberikan kelegaan berpanjangan untuk sakit-sakit badan, ia meningkatkan bekalan darah dan peredaran, ia memusnahkan toksin dan membersihkan badan. Ia meningkatkan pencapaian kesihatan umum. Ini terapi purba sedang diubahsuai selaras dengan kaedah moden dan ia telah dimasukkan ke dalam sistem penyampaian penjagaan kesihatan moden. Ia harus diperhatikan bahawa refleksologi adalah selamat, ia adalah untuk semua peringkat umur dan jantina, kedua-dua jantina, dan ia tidak memerlukan suntikan atau ubat-ubatan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar