Minggu, 08 November 2015

Bermula Kembali di Sekolah Dengan Pemulihan Bach Bunga

Bermula Kembali di Sekolah Dengan Pemulihan Bach Bunga

Bolehkah anda masih ingat campuran kegembiraan dan saraf seperti yang anda bersedia untuk memulakan kembali di sekolah selepas cuti musim panas yang panjang? Seseorang yang mengambil engkau untuk kasut baru dan pakaian sekolah dan mungkin potong rambut supaya kamu bijak dan bersedia untuk pergi. Anda mendapat pegun baru dan beg baru dan rasa jangkaan dibina. Semua orang bertanya kepada anda tentang sekolah, yang kelas anda akan berada di dalam, yang guru-guru anda akan dan anda mula merasakan pentingnya apa yang akan datang.

Belakang hari pertama dan sarapan adalah sedikit sukar untuk makan disebabkan oleh rama-rama dalam perut anda. Anda tiba di sekolah dan perkara pertama yang melanda anda adalah bau - aras yang baru digilap, cat serbuk baru dicampur dan pembasmi kuman! Kemudian ada bunyi - dewan echoey, menghempas pintu, kasut guru klik pada lantai kayu, suara teruja dan seorang guru menjerit untuk didengar atas din! Anda berbaris dan masuk ke dalam bilik darjah baru anda. Guru anda memberitahu anda di mana untuk duduk, anda ditimbang sehingga guru dan orang yang duduk di sebelah anda - suka atau tidak suka - dan kemudian tahun persekolahan yang baru bermula!

Sama ada anda menyukainya atau perut anda tenggelam ke but anda seperti yang anda ingat apa yang ia adalah seperti.

Ia adalah betul-betul sama untuk anak-anak anda. Dalam tergesa-gesa untuk mendapatkan segala persiapan untuk sekolah di tempat ia adalah mudah untuk melupakan bagaimana mereka boleh rasa. Pastikan anak anda emosi bersedia untuk sekolah adalah setiap bit sama pentingnya dengan memastikan bahawa kasut mereka patut.

Talking membantu, jelas, tetapi jika anak anda benar-benar takut atau kurang keyakinan maka apa yang anda boleh lakukan? Anda merasa tidak berdaya dan kecewa kerana mereka mempunyai masa yang sukar dan anda tidak boleh berbuat apa-apa. Itu adalah di mana Pemulihan Bach Flower datang.

Pemulihan Bach bunga yang luar biasa dalam cara yang mereka membantu anak anda untuk menghadapi up emosi dan turun. Mereka adalah selamat, bebas daripada kesan sampingan dan bahan kimia dan, terbaik dari semua, mereka bekerja dengan cepat! Kanak-kanak menikmati mengambil ubat dan sering membentuk nama-nama mereka sendiri untuk mereka - 'sihir saya jatuh', 'keyakinan saya jatuh,' atau 'Simba saya jatuh' adalah beberapa contoh.

Untuk hasil yang terbaik, mereka perlu mula mengambil ubat kira-kira sebulan sebelum sekolah bermula kembali supaya ubat-ubat ke tempat kerja dalam masa yang baik. Letakkan 2 titis setiap ubat bunga ke dalam minuman jus atau air dan melakukan 4 kali sehari. Untuk membantu anda mengingati, ia adalah baik untuk memberi titik sekitar waktu makan atau masa rutin. Mis sarapan, makan tengah hari, makan malam dan sebelum tidur. Jika anak anda mengambil titis ke sekolah meletakkan mereka dalam botol minuman dengan jus biasa mereka.

Berikut adalah beberapa Pemulihan Bach bunga yang akan membantu anak anda menyelesaikan ke sekolah dan belajar dengan baik:

Mimulus - untuk apa-apa ketakutan atau kebimbangan bahawa mereka boleh menamakan tentang sekolah. Mis takut: akan kembali ke sekolah, kelas berubah, guru-guru tertentu, kanak-kanak yang pembuli, makan di dewan besar di mana ia bising, tidak tahu apa yang perlu dilakukan, tidak tahu ke mana hendak pergi, tidak tahu di mana tandas, bercakap di dalam kelas, mendapatkan perkara yang salah, ditertawakan, anak-anak tidak mahu berkawan dengan mereka, mendapat masalah dan sebagainya. Jika anak anda boleh meletakkan nama kepada ketakutan, maka mereka perlu mengambil Mimulus. Ia juga merupakan ubat untuk malu, merah kemalu-maluan dan gagap.

Mimulus akan membantu mereka untuk menjadi berani. Ini berbeza untuk menjadi berani - berani menunjukkan bahawa anda perlu berani kerana anda masih takut. Mimulus menghilangkan ketakutan supaya anda berada dalam keadaan berkecuali tenang.

Larch - kerana kekurangan keyakinan. Jika anak anda mempunyai harga diri yang rendah atau tidak mempunyai keyakinan dalam kebolehan mereka; jika mereka cepat menyerah pada perkara; jika mereka berkata "Saya tidak boleh lakukan ... matematik, ejaan, Sepanyol dan lain-lain"; jika mereka menyerah pada subjek yang apabila mereka mendapat skor ujian yang rendah; jika mereka sentiasa memerlukan anda sekitar; jika mereka tidak akan melakukan perkara-perkara untuk diri mereka sendiri dan mahu anda untuk melakukannya untuk mereka contohnya menelefon rakan; jika mereka tidak akan cuba kerana mereka merasakan mereka akan gagal; jika mereka sentiasa membandingkan diri mereka kepada rakan-rakan mereka; jika mereka adalah anak kedua lahir dan merasa rendah diri kepada kanak-kanak yang lebih tua; jika mereka berjuang dalam situasi sosial atau pengalaman baru.

Larch akan memberi mereka kepercayaan diri tanpa perlu bimbang tentang kegagalan dan akan membantu mereka untuk mengembangkan bakat mereka. Ia akan membantu mereka mendapat kemahiran sosial, mencari teman dan tidak perlu anda sekitar sepanjang masa. Dan apabila mereka bertemu halangan atau mendapatkan 'terperangkap' dalam mata pelajaran tertentu di sekolah mereka akan cuba lagi dan tidak berputus asa. Larch membuka dunia kerana "Saya tidak boleh" tidak lagi menjadi sebahagian daripada pemikiran mereka.

Chestnut Bud - untuk membantu mereka belajar dari kesilapan mereka. Ini adalah ubat yang baik untuk kanak-kanak yang mengalami masalah pembelajaran atau blok dengan mata pelajaran tertentu. Saya pernah bersama anak saya untuk membantu beliau dengan ejaan dan ia adalah sangat membantu kepada kanak-kanak disleksia.

Menggabungkan ini dengan senaman TFT menoreh tempat PR untuk hasil yang cemerlang. Mendapatkan anak anda untuk memanfaatkan sebahagian karate chop satu tangan dengan jari-jari yang lain - seperti satu tangan yang bertepuk di sebelah tangan yang lain. Ini mengeluarkan blok tenaga yang menjadikan pembelajaran yang sukar. Contoh: ia membantu jika anda mendapat kiri dan kanan bercampur atau jika anda mengatakan yang bertentangan dengan apa yang anda maksudkan; ia membantu anda untuk menggambarkan perkataan untuk ejaan; ia membantu jika anda tidak ingat sesuatu; ia membantu jika anda menaip atau menulis perkataan dalam 'ordre worng!'

Chestnut Bud membantu jika anak anda cuai atau kekok; Jika mereka mengulangi kesilapan yang sama; jika mereka tidak mendengar di dalam kelas; jika mereka belajar perlahan-lahan; jika fikiran mereka sentiasa dua langkah ke depan; jika mereka mempunyai tabiat yang mereka perlukan untuk memecahkan.

Ubat yang akan membantu mereka dari segi mental berjaga-jaga, mendengar dengan teliti, memberi perhatian dan menikmati pembelajaran.

Chicory - jika anak anda lekat, posesif atau membuat tuntutan emosi yang tidak munasabah. Sesetengah kanak-kanak mendapati sukar untuk memutuskan hubungan dengan ibu dan ayah apabila mereka mula sekolah - dan sesetengah ibu bapa mendapati sukar untuk melepaskan! Ketika saya mengajar, saya telah melihat kanak-kanak berharga daripada ibu bapa senjata kerana kedua-duanya berpaut dgn suara sedih satu sama lain. Jika anda berasa seperti ini maka KEDUA-DUA anda dan anak anda perlu mengambil ubat ini!

Jika anak anda memerlukan Chicory mereka berada posesif dengan rakan-rakan mereka dan menjadi merajuk atau menyakiti jika rakan-rakan mereka bermain dengan orang lain. Mereka mungkin keras kepala dan bertengkar dan menggunakan sedikit ugut emosi. "Saya akan berkawan dengan anda jika ..." Saya akan menyukai anda jika ... "Jika Chicory diperlukan, hubungan cenderung untuk menjadi sangat bersyarat.

Chicory akan membantu anak anda untuk mengasihi tanpa syarat dan tidak mementingkan diri sendiri dan bebas.

Walnut - untuk menangani perubahan. Walnut ada untuk membantu dengan semua perubahan yang datang dengan tahun persekolahan yang baru. Ia akan membantu anak anda untuk menyesuaikan diri dengan kelas baru, seorang guru baru, satu set baru mata pelajaran, satu langkah ke sekolah baru atau kejiranan baru. Ia akan membantu untuk memecahkan hubungan dengan mis lalu "Tetapi saya suka guru lama saya, saya mahu kekal kembali dengan dia!" atau "Saya mahu pergi ke sekolah lama saya!" Walnut membantu mereka untuk bergerak dan menyesuaikan diri dengan perubahan.

Rawatan ini juga berguna jika anak anda mudah dipengaruhi oleh orang lain atau 'di bawah musim' personaliti yang lebih kukuh. Ia membantu mereka untuk menjadi benar kepada diri sendiri dan berpegang kepada apa yang mereka tahu adalah betul.

White Chestnut - untuk bimbang tentang sekolah yang menghalang mereka sedang tidur. Jika anak anda mendapat di tempat tidur pada waktu malam dan perjuangan untuk mendapatkan untuk tidur atau bangun pada waktu malam kerana mereka bimbang tentang sesuatu, maka White Chestnut akan memberi mereka fikiran yang tenang. Pasangan dengan Remedy Rescue untuk malam tidur yang baik.

White Chestnut adalah bagi orang-kebimbangan yang tidak terkawal yang pergi bulat dan bulat kepala anda seperti rekod tersekat. Ubat yang memberikan anda tumpuan yang sangat baik, minda yang tenang dan bimbang digantikan dengan pemikiran yang positif.

Ubat Bach Bunga akan memberi anak anda permulaan yang terbaik dalam tahun persekolahan baru mereka dengan mengambil semua kebimbangan mereka dan memberikan mereka keyakinan untuk pergi untuk itu!

Lynne Rourke (BFRP) adalah Yayasan Pengamal Berdaftar Bach dengan banyak tahun pengalaman bekerja dengan keluarga dengan kanak-kanak. Beliau adalah seorang Guru Tahun Awal selama 29 tahun dan membawa kepakaran beliau dalam bidang perkembangan kanak-kanak dengan kerja terapi beliau.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar