Minggu, 08 November 2015

Patch It Or Betulkan Ia?

Patch It Or Betulkan Ia?

Apabila mana-mana daripada kita menghadapi masalah dalam kehidupan kita biasanya mempunyai dua cara untuk menangani isu itu sama ada, kita boleh kata Husin masalah. Walaupun mereka mungkin bunyi sama, menampal dan menetapkan dua pilihan yang sangat berbeza. Menampal masalah itu penyelesaian jangka pendek, kami cuba untuk mencari sesuatu yang akan membantu masalah sekarang, tanpa banyak berfikir di masa hadapan. Menetapkan masalah ini adalah penyelesaian jangka panjang, ia tidak melibatkan hanya menangani masalah itu sekarang, tetapi juga memastikan bahawa kita tidak perlu bimbang tentang masalah ini lagi pada masa akan datang.

Penjagaan kiropraktik adalah tidak berbeza daripada mana-mana masalah lain yang kita hadapi dalam hidup. Apabila kita mula berasa sakit, kiropraktik boleh menawarkan dua pilihan, sama ada untuk Husin dalam masalah ini. Saya membincangkan kedua-dua pilihan secara terperinci dengan pesakit sebelum saya memulakan rawatan, kerana saya rasa ia adalah penting bahawa setiap pesakit mempunyai semua maklumat yang diperlukan untuk membuat keputusan yang terbaik dari segi penjagaan.

Apabila kita mula merasa sakit, ia adalah sangat mudah untuk mendapatkan dalam set minda yang berfikir, "Saya cedera, semua saya mengambil berat tentang berasa lebih baik!" Ini adalah sesuatu, kerana chiropractor, saya melihat pada pesakit setiap hari. Matlamat saya adalah untuk cuba untuk mendapatkan mereka keluar dari set minda ini dan cuba untuk mendapatkan mereka untuk memberi tumpuan kepada jangka panjang kesihatan mereka. Ya, saya boleh membuat mereka berasa lebih baik agak cepat, tetapi jika mereka komited untuk memperbaiki masalah ini, ia akan tetap kembali lagi dan lagi.

Jika enjin di dalam kereta anda mula bocor, anda boleh menampal masalah ini dengan hanya mencurah lebih banyak minyak ke dalam enjin. Walau bagaimanapun, minyak yang hanya akan bocor keluar, dan anda ditinggalkan dengan perlu konsisten mengisi semula enjin dengan minyak. Menggunakan kiropraktik untuk hanya keluar dari sakit adalah situasi yang sama, kesakitan akhirnya akan datang lagi.

Dalam kes-kes kiropraktik, sakit pesakit adalah disebabkan oleh sama ada tulang yang berada di luar kedudukan dan meletakkan tekanan ke atas saraf, atau makhluk bersama terperangkap dan tidak bergerak dengan betul. Ini adalah contoh-contoh apa chiropractors memanggil subluxations. Apabila tekanan itu dikeluarkan daripada saraf, atau bermula bersama bergerak lagi, pesakit mula mendapat melegakan kesakitan. Walau bagaimanapun, vertebra cenderung untuk beralih kembali daripada kedudukan, dan sendi mengunci semula dari semasa ke semasa, dengan itu sakit itu datang kembali. Inilah sebabnya mengapa ahli tulang mengambil masa untuk memastikan bahawa tulang kekal dalam kedudukan yang betul, sehingga kesakitan tidak kembali.

Jadi, menetapkan masalah ini untuk chiropractor adalah seperti memasang kebocoran dalam enjin dan bukannya hanya sentiasa mengisi semula minyak.

Keputusan untuk memuat Husin dalam masalah itu terletak di tangan anda. Sama ada anda sedang mencari penyelesaian jangka pendek untuk mendapatkan anda melalui minggu, atau penyelesaian jangka panjang yang akan memberi manfaat kepada anda untuk sepanjang hidup anda, kiropraktik boleh membantu.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar